6y0f محتويات

هل ممكن تكون الاملاح ؟؟

الموضوع في 'عيادة المنتدى' بواسطة nice moslema, بتاريخ ‏سبتمبر 5, 2011.

  1. nice moslema

    nice moslema New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏مارس 1, 2011
    المشاركات:
    10
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    نقاط الجوائز:
    0
    الوظيفة:
    طالبه في كلية الطب


    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    لو سمحت يا دكتور كنت عايزة استشير حضرتك في مسئلة طبية خاصة بواحدة قريبتي
    انا مش عارفة بدات المشكلة دي من امتي
    بس
    هي تعاني من edema في رجلها الاتنين بس في الرجل الشمال بصورة فظيعة وبقت مش قادرة تمشي عليها
    راحت لدكاترة وقلولها املاح
    هي diabetic .....
    عملت تحاليل طلبوها الدكاترة
    ESR (westergren ) 1st hr >>> 140 ..... 5-10 mm
    S. Uric acid(female)>>> 8.9 ....... 2-6 mg/dl
    serum calcuim>>>> 1.25 ........ 1.00-1.3
    دة بالنسبة للتحليل...عملت اشعة علي رجلها الشمال...وطلعت سليمة

    للاسف لغاية دلوقتي ماخفش ولا الورم اللي في رجلها الشمال (من الصوابع حتي الركبة )ولم يخف الالم
    هو صح ممكن تكون املاح طيب هو في رجل واحدة ليه؟؟ وليه مش بالتساوي في رجلها الاتنين؟
    وهل نسبة اليورك اسد دي تعمل اديما بالشكل دة؟
    وهل الDM ممكن يكون عامل اي مشكلة مع العلم انها type 1 من صغرها (هي دلوقتي تقريبا في اواخر التلتينات من العمر)

    هي السكر علي طول مرتفع حتي مع العلاج وكمان الدكتور مديها diuretics drugs and no increase in urine amount
    تعمل اي تحليل تانية ولا؟
    ممكن تعليق حضرتك ... ؟


    شكرا لحسن القراة
    وجزاك الله خيرا...
     
  2. ابو ابراهيم

    ابو ابراهيم مشرف كليه الطب إداري

    إنضم إلينا في:
    ‏مارس 28, 2007
    المشاركات:
    8,981
    الإعجابات المتلقاة:
    4,426
    نقاط الجوائز:
    128
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Family doctor)General practitioner)
    ورم في ساق واحده يجب اولا والاهم عمل دوبلار للساق اي صوره تلفزيونه لنفي عدم وجود تجلط فيها
    ويجب عمل تحالليل للكلى URIA-CRAEATININ وصوره للصدر لمعرفه هل هناك تضخم في القلب ام لا؟؟
    اسباب الوذمه كتيره ولكن لهذه الحاله وخصوصا انها ساف واحده يجب متابعه الامر بجديه.............
     
  3. nice moslema

    nice moslema New Member

    إنضم إلينا في:
    ‏مارس 1, 2011
    المشاركات:
    10
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    نقاط الجوائز:
    0
    الوظيفة:
    طالبه في كلية الطب
    هي عملت اشعة دوبلر والحمد لله كانت سليمة
    احاول ارفع لحضرتك التقرير

    ان شاء الله تعمل تحليل الURIA-CRAEATININ وان شاء الله اقول لحضرتك

    ملحوظة:
    هي hypertensive وكمان عندها glucoma ونزيف في العين كل شوية.

    هو ممكن يكون عندها diabetic nephropathy ؟

    وهل ممكن صح تبقي املاح؟ وهل نسبة اليورك اسد عالية لدرجوة تعمل edema للدرجة دي؟

    شكرا لحن القراءة...
     
  4. ابو ابراهيم

    ابو ابراهيم مشرف كليه الطب إداري

    إنضم إلينا في:
    ‏مارس 28, 2007
    المشاركات:
    8,981
    الإعجابات المتلقاة:
    4,426
    نقاط الجوائز:
    128
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    Family doctor)General practitioner)
    اسباب الوذمه كتيره من اهمها
    امراض الكبد-امراض الكلى-تضحم في القلب-تناول بعض الادويه-الضغط العالي ............
    ولكن اذا كانت ساق واحده نصع اختمال الجلطه ؟؟؟ولكن يجب التاكد من الساق التانيه جيدا هل يوجد بها وذمه ولوا كانت بسيطه ؟؟؟
    على كل حال يجب نفي عدم وجود لا سمح الله هذه الامراض يكون افضل؟.؟؟
     
  5. benalwaleed

    benalwaleed Well-Known Member

    إنضم إلينا في:
    ‏مارس 20, 2008
    المشاركات:
    564
    الإعجابات المتلقاة:
    375
    نقاط الجوائز:
    78
    الجنس:
    ذكر
    الوظيفة:
    PhD student
    مكان الإقامة:
    Germany
    السلام عليكم ،
    حتى لو لم يكن اليوريك اسيد هو سبب المشلكة الرئيسي
    فيحب عليك عدم تجاهله ، والاهتمام به ، حتى لا تتفاقم الامور فيما بعد
     

مشاركة هذه الصفحة